Over Lutje Lokaal

Over Lutje Lokaal

Lutje Lokaal is in 2019 ontstaan als tegengeluid op Black Friday en is daarmee de Groningse variant van het uit Amerika overgewaaide Small Business Saturday. De dag waarop de ‘kleine’ ondernemers (voor de niet-Groningers: lutje betekent klein) hun klanten bedanken voor hun steun.

Inmiddels is deze dag uitgegroeid tot een halfjaarlijks terugkerend event met een lente- en een najaarseditie. Deze dagen zijn gevuld met muziek, theater, cadeautjes, workshops en andere verrassingen.

Zien we je in Groningen?

Ontdek Groningen en weet waar je moet zijn voor het shoppen, eten of geven van een lokaal verhaal: daarvoor is Lutje Lokaal. Binnen onze stichting zijn allerlei lokale ondernemingen aangesloten die Groningen tot een levendige stad maken en we laten je graag kennismaken met deze vele gezichten!

Zo is er een Lutje Lokaal stadsgids waarmee je ons unieke aanbod van winkels en horeca kunt ontdekken. Pak er eentje mee bij de VVV, óf natuurlijk bij een van de Lutjes. Of maak online alvast even kennis met ons.

Het bestuur van stichting Lutje Lokaal bestaat uit Hilde Bolks (LiAtelier), Nynke Kloosterman (Diezijner), Marina Bakker & Amber Crommelin (KOKOTOKO) en Nardia van der Poll & Lieve ten Duis (Mary Jane Schoenenboetiek)

Lutje Lokaal wordt gesteund door Gemeente Groningen, Ondernemers Fonds en Groningen City Club