Grote Vriend van Lutje Lokaal

De naam zegt het al, een ‘Grote Vriend van’ is een ondernemer die valt binnen een groep bedrijven onder één grote naam of merk. Hierbij kun je denken aan franchise of een investeerder. Hierbij kunnen ondernemers zich verbinden aan de ervaring en expertise van een groot bestaand bedrijf. Of ze zijn ontstaan uit een groot bestaand bedrijf. Om het lokale karakter van Lutje Lokaal te bewaken, richten wij ons qua franchisers alleen op de zogenaamde ‘soft’ franchise. De soft franchisenemers ondernemen voor eigen rekening en risico en zijn verantwoordelijk voor hun eigen inkoop, budgetten, marketing en etalage. Ze kunnen volledig hun eigen kleur kunnen geven aan hun onderneming, Dit in tegenstelling tot ‘hard franchise’ waarbij veel al vastligt en je als ondernemer niet veel zelf kunt bepalen. ‘Grote Vrienden’ zijn net zo gedreven en gepassioneerd als de Lutje Lokale ondernemers, hebben dezelfde visie voor de stad Groningen en zijn op zoek naar verbinding met andere ondernemers!
Lutje Lokaal gaat om verbinding maken tussen ondernemers die Groningen een warm hart toedragen. Voor aansluiting bij Lutje Lokaal kijkt het bestuur zeer selectief naar bovengenoemde criteria en gaat in gesprek met de betreffende ondernemer om dit te toetsen.
bart met kaas liggende foto

Natuurlijk mag je proeven!

Anton, afkomstig uit een ondernemersfamilie, hielp al vanaf dat hij over de toonbank kon kijken in de kruidenierszaak van zijn vader. Hij realiseerde zijn droom van een eigen winkel in hartje Stad, samen met zijn vrouw Willie en zoon Bart. Een heerlijke winkel met kazen opgestapeld tot aan het plafond, vers gebrande noten, Groningse worst, chocola, speciaal biertjes en wijnen, boeren zuivel, buitenlandse kazen en lokale producten. “Gastvrijheid is belangrijk!” zegt Bart lachend, “Natuurlijk mag je onze kazen proeven!”

371838350_316708507591141_57366591798207585_n

Anne&Max is een ‘Grote Vriend van Lutje’ Want ondanks een ‘grotere’ naam is Martijn net als de andere Lutje Ondernemers een gepassioneerde ondernemer met een eigen franchise .

Anne&Max is een huiskamer in de stad waar onze gasten zich op elk moment van de dag thuis voelen. Alle producten worden onder het oog van onze gasten geproduceerd. De getrainde barista schenkt vol aandacht cappuccino’s en de warme croissants komen uit de oven terwijl er een grote club sandwich wordt bereid. Onze producten zijn puur, zoveel mogelijk biologisch, eerlijk, vers bereid en afgestemd op het seizoen.

Brownie-1024x682

Goed eten geserveerd met een glimlach. Dat is wat we bij Brownies&downieS doen. Acht jaar geleden hadden Frank en Nicole als jonge twintigers een droom. Een mooie werkplek voor mensen met een verstandelijke beperking of afstand tot de arbeidsmarkt in het centrum van Groningen. Zo is Brownies&downieS ontstaan. Bij Brownies&downieS kun je terecht voor een heerlijke lunch, high tea, soepen, salades en natuurlijk voor brownies. Kwaliteit staat hierbij hoog in het vaandel. De toppers die bij Brownies&downieS werken draaien mee binnen alle facetten van het restaurant. Ze werken in de keuken, achter de bar en kassa, in de bediening en de afwas en schoonmaak. Met de juiste begeleiding is er zoveel mogelijk!

Dit zijn alle Grote Vrienden van Lutje Lokaal