Locatie :
Oude Ebbingestraat 53
9712HC Groningen

Godert Walter

Al bijna 80 jaar is boekhandel Godert Walter een begrip in de stad Groningen. Rijk gesorteerd op de volgende gebieden: literatuur, Duits, Engels, Frans, filosofie, geschiedenis, sociale wetenschappen, natuur en wetenschap, architectuur, vormgeving en Groningana.

Sinds juli ’22 ontvangen we je ook graag in onze vestiging in de Oude Kijk in ‘t Jatstraat, nr. 10 – Walter’s Bookshop. Met een uitdijende Engelstalige collectie op het gebied van literatuur, poëzie, design, wetenschap, natuur en geschiedenis. Daarnaast een selectie nieuwe Nederlandse ramsj, ansichtkaarten en posters.

Naamgever Godert Walter werd slechts 33 jaar oud. Op 17 september 1944 werd hij thuis door de SD opgezocht en doodgeschoten wegens het verkopen van illegale boeken in zijn jonge boekhandel. Het betrof onder meer boeken van de Bezige Bij, illegaal gedrukt door Hendrik Nicolaas Werkman.

De boekhandel werd voortgezet door de jonge weduwe. Van 1954 tot 1977 was Dick Heij eigenaar van de winkel, opgevolgd door Erik en Hanneke Kweksilber. In 2014 werd de boekhandel overgedragen aan de huidige eigenaren.

We ontmoeten je graag -tussen de boeken- in een van onze zaken!

Allard Steenbergen en Erwin de Vries