Locatie :
Folkingestraat 55
9711JV Groningen

Beauties

Jet bestierde jaren een franchisewinkel in Groningen en Minke is hier tijdens haar opleiding schoonheidsspecialist al komen werken. Toen een prachtig pand aan de Folkingestraat in Groningen voorbij kwam besloten ze samen een eigen winkel en beautysalon te beginnen waar ze hun passie voor natuurlijke cosmetica in kwijt kunnen – Jet in de winkel en Minke in de salon. Lees hier waar Beauties voor staat, wat voor mooie producten ze aanbieden en waarom Jet en Minke altijd zo graag en veel lachen.

♥ Beauties is jullie eerste eigen winkel. Waar staat Beauties voor?

Minke: “We zijn allebei ontzettend fan van duurzame, groene merken. Dus werken we bij Beauties met natuurlijke producten, dat betekent: geen microplastics, siliconen, sls en parabenen, het zou je verbazen hoe vaak deze troep nog in producten wordt gebruikt, ook bij merken waar je het totaal niet van verwacht. Ook voor onze beautysalon zijn we heel selectief te werk gegaan.”

Jet: “Natuurlijke producten zijn voor ons belangrijk, net als de filosofie van een merk is het eerlijk en transparant . Heeft het een goed verhaal? Worden de producten ambachtelijk gemaakt? We wilden dat de verpakkingen er niet te medisch uit zouden zien ,we houden allebei van een mooie, natuurlijke en toegankelijke uitstraling.”

Minke: “Natuurlijke producten hoeven ook niet stoffig te zijn of een hoog geitenwollensokkengehalte te hebben. Ik vind het heel tof dat we in onze schoonheidssalon kunnen laten zien dat je voor duurzaam kunt kiezen èn van cosmetica kunt genieten. ”

♥ Komt dit ook terug in de inrichting?

Jet: “Jazeker, we wilden voor Beauties echt een natuurlijke uitstraling creëren. Houten stellingen, natuurlijke kleuren en cradle-to-cradle. De houten vloeren zijn bijvoorbeeld gerecycled en de verf op de muren bevat geen schadelijke stoffen.”

♥ Wat voor merken bieden jullie aan in de winkel en de salon?

Minke: “In de salon werken we met Esse Skincare dit is een prachtig merk uit Zuid-Afrika dat natuurlijk, biologisch en vegan is. In de producten van Esse zitten probiotica, waar je geweldige resultaten mee behaalt bij huidproblemen als acne, eczeem en ook huidveroudering.”

Jet: “In de winkel bieden we naast de gezichtsverzorgingsmerken ook leuke producten aan op het gebied van lichaamsverzorging, zoals Natura Siberica, Organic Shop en Loveli. Zo verkopen we zeepjes van Soap7, een mooi merk van ambachtelijke, verpakkingsvrije zeep voor je handen, lichaam of haar, dat hier lokaal in Haren door Margot Rutten wordt gemaakt. En we hebben veel natuurlijke, biologische en vegan producten in ons assortiment.”

♥ Wat voor behandelingen bieden jullie aan in de salon?

Minke: “Ik doe de hele dag wat anders, dat maakt dit werk ook zo leuk. Van wenkbrauwen verven tot gezichtsbehandelingen. Ik vind het heel mooi om te zien dat ik samen met mijn collega’s echt resultaat kan boeken bij mensen met huidproblemen. Maar ook de lichaamsbehandelingen, een brazilianwax bijvoorbeeld, worden veel geboekt en vind ik tof om te doen.”

♥ Beauties zit in de Folkingestraat, één van de leukste winkelstraten van Nederland. Hoe is dat?

Minke: “Ja dat is echt geweldig, er hangt zoveel sfeer hier in de straat! Er valt altijd wat te beleven.” Jet: “Voorheen had ik een winkel aan één van de bekendste winkelstraten van Groningen, maar daar had je vooral veel grote ketens. Dat is hier aan de Folkingestraat echt totaal anders. Unieke winkels die je nergens anders vindt. Er is ook een appgroep van de vrouwelijke ondernemers in de straat waar we af en toe mee uit eten gaan. Hoe leuk is dat?”