Bekijk alle ondernemers

Find050-1024x1024

Simone & Mieke van Find hebben vintage en designer tweedehands dameskleding voor alle leeftijden, of je nu 15 of 85 jaar oud bent. Find zit in een klein Gronings pand, de Tweeling genaamd. Het is al ruim 400 jaar oud. We hebben geen plannen om naar een groter pand te gaan, we zitten hier gezellig en goed met een fijne huurbaas. Groter betekent niet altijd beter en leuker. Ook dat past helemaal bij sustainable en duurzaam ondernemen.

Het leukste compliment dat ik ooit kreeg
Leuk en mooi assortiment, leukste tweedehandskledingzaak, goede sfeer, goede muziek en kennis van zaken.

Mijn ultieme Lutje Lokaal tip
Koop zoveel mogelijk lokaal. Daarmee steun je de kleine ondernemer, die de sfeer van de stad maakt. Want zonder hen worden de grote steden een eenheidsworst van dezelfde ketens.

Heb je nog een leuke anekdote?
Een klant verveelde zich thuis. Haar man zei: “Waarom ga je niet even gezellig bij Find langs, dan kom je altijd weer blij terug”.

Tot ziens bij Find!

DSC_6487-1024x684

Wie is Jacquelien van Pluimage?
In het vormgeven van sieraden heb ik van mijn hobby mijn beroep gemaakt.  De nodige ambachtelijke kennis heb ik opgedaan bij Jasper Touwen en in 1989 heb ik  het staatsexamen voor  goudsmid/edelsmid gedaan. Mijn verdere ontwikkeling is gevormd door interesse en door heerlijk in mijn  werkplaats te werken. Wat zowel het edelsmeden als het werken met andere materialen omvatte.  Ik exposeerde in Nederland en verkocht in binnen en buitenland.

Eind 1989 heb ik Pluimage geopend om in Groningen meer  te laten zien van wat er in Nederland gebeurde op sieradengebied. De eerste jaren organiseerde ik naast de vaste collectie een aantal  exposities per jaar.

Ik ben  altijd blijven ontwerpen en heb mijn werk steeds in Pluimage en daarbuiten verkocht.
De laatste paar jaar heb ik mijn eigen ontwikkeling in het vormgeven weer meer op het 1e plan gezet, en heb in 2015 en 2016 in Nederland en Spanje geëxposeerd.

De materialen waar ik mee werk kunnen erg verschillend zijn. In aanvang waren dat minder gebruikelijke materialen.  M.n. van tuinslang heb ik vele sieraden gemaakt. In Pluimage is dat steeds meer goud en zilver geworden.  De laatste jaren ben ik opnieuw andere materialen, met name touw, gaan verkennen.

Ook  medewerkster Marjo van den Bekerom, is sieraadontwerpster en goudsmid. Zij geeft workshops edelsmeden in haar eigen atelier. Door onze vakkennis en de jarenlange ervaring kunnen wij de klanten goed adviseren en goed inspelen op persoonlijke wensen. We doen dat met veel plezier.

Tot ziens bij Pluimage ❤

DSC_3863-1024x684

Bij MiskMask koop je unieke handgemaakte artikelen voor kinderen en vrouwen. Ria maakt (bijna) alles uit haar collectie baby- en kinderkleding zelf, in de maten 50 t/m 140/146. Handig, want zo kun je kleding op bestelling laten maken én je vindt het nergens anders. Daarnaast vind je hier ook dingen van andere maaksters; onder andere kaarten, haarspeldjes, dameskleding en speelgoed.

Het leuke van mijn handgemaakte kleding vind ik dat klanten enthousiast zijn en vaak weer terugkomen of andere mensen inspireren om langs te komen.

Het leukste compliment dat ik ooit kreeg
Dat mijn kleding zo mooi gemaakt is en dat ouders complimentjes krijgen over de kleding van hun kind. En dat ze dat mij vervolgens vertellen of foto’s van hun kind met hun nieuwe kleding laten zien.

Heb je nog een leuke anekdote?
Eén vader komt regelmatig binnenlopen (of ziet iets op Instagram) en zegt dan “Dat setje uit de etalage wil ik!”.

Tot ziens bij MiskMask

WhatsApp Image 2023-11-23 at 9.10.10 PM

Bij OMNI kom je voor 100% desembrood, cakes, cookies en taart, quiche, soep, spreads paté’s en meer. We produceren alles zelf, seizoensgebonden, biologisch en lokaal, met focus op smaak en kwaliteit, zonder kunstmatige toevoegingen. We verkopen ook de producten van onze lokale leveranciers: gelijkgestemde en gepassioneerde boeren, groente- en fruittelers, koffiebranders en kaas- en zuivelmakers (en dus geen groothandelaren).

OMNI is opgezet door Dorien en Monique, beiden gedreven door een diepe passie voor eten, van de inkoop en productie tot het delen ervan met anderen. In maart 2020 openden we onze microbakkerij, eetwinkel en lunchcafé OMNI – all around food in het Ebbingekwartier in Groningen. Sinds 15 november 2023 is ons lunchcafé voor onbepaalde tijd gesloten. De winkel blijft gewoon open van woensdag tot en met zaterdag en besloten bijeenkomsten en catering blijven mogelijk.

Onze werkwijze is persoonlijk en bewust. Al onze gerechten en producten zijn gemaakt op onze eigen locatie, om de kortste weg van veld naar tafel te garanderen. We hebben direct contact met boeren, telers, kaasmakers en andere specialisten om de beste lokale producten tegen een betaalbare prijs te kunnen bieden. Zoals OMNI betaamt is er altijd zowel een plantbased, vegetarische als vlees optie.

We nodigen je graag uit om langs te komen en een kijkje te nemen. Heb je vragen over onze producten of mogelijkheden? Maak vooral een praatje met ons. Dat vinden we leuk en ervaring heeft ons geleerd dat in overleg bijna alles mogelijk is.

Optiek-Magnifiek-2

Ons team bestaat uit super enthousiaste medewerkers die het optiekvak verstaan. Met onze kennis en expertise helpen we je graag aan een passende bril met de juiste glazen of het juiste type contactlenzen. Onze allrounders en specialisten, van opticien tot contactlensspecialist, staan voor je klaar voor alle oogvragen.

We zullen altijd streven naar de hoogst mogelijke kwaliteit en de beste service.

Zien we je snel?

Ilona, Jolet, Bram, Wia en Roland

DSC_6392-1024x684

Wat vind ik bij jou?
Je vindt bij ons stoere authentieke meubels uit alle windstreken: mooie mix van vintage, industrieel en een tikje bohemien. Ook hebben we leuke woonaccessoires en kleine cadeautjes, leuk om te geven of zelf te houden. We zijn een winkel/werkplaats en restaurant onder één dak. Je kunt bij ons heerlijk eten (gerechten geïnspireerd op de Midden Oosterse/mediterrane keuken), de sfeer is casual/gezellig en groen (we hebben maar liefst 120 kamerplanten). Ook als je een tafel wilt laten maken van oud hout ben je bij ons op het juiste adres!

Wat vind je het leukste aan je onderneming?
Het leukste aan onze onderneming is dat we een bedrijf met een verhaal zijn. Een sociale onderneming waar plek is voor nieuwe Groningers met ambities in de horeca. Ook verwelkomen we mensen die een beschutte werkplek nodig hebben. Samen vormen we een prachtig divers team en maken we de mooiste dingen en gerechten.
Ons motto: a community works wonders, we zien mensen opbloeien!

Wie moet er bij jou komen?
Oud & jong, alle kleuren en nationaliteiten. We celebrate diversity!

Wat is het leukste compliment dat je hebt gekregen?
“Dit is een plek met een ziel”

Wat maakt jou Lutje?
Persoonlijk contact, aandacht, tijd voor een praatje. Een feest/borrel/meeting afgestemd op jouw wensen is één van onze visitekaartjes. Mensen zijn vaak blij verrast.

Yantra

Welkom!

Yantra is een begrip in Groningen en omstreken. De Boeddha-winkel van het noorden. Wij zijn een speciaalzaak op het gebied van spiritualiteit, meditatie (mindfulness), yoga en bewust leven. Je vindt bij ons boeken, muziek, dvd’s, etherische oliën, wierook, Boeddhabeelden, meditatiekussens, yogamatjes, enz. Maar we hebben ook mineralen, sieraden, en cadeautjes.

Yantra, een unieke winkel op het gebied van spiritualiteit en de kunst van het leven… Een kruispunt van wegen, een ontmoetingsplaats van mensen. In het centrum van de stad vindt u bij ons: de onmiskenbare geur van het oosten, de hartelijke warmte van het zuiden, de lichte ruimte van het noorden en de verrukkingen van het westen.

Naast de vertrouwde sfeervolle winkel in het centrum van de stad Groningen hebben wij een webwinkel voor klanten die niet direct in de buurt wonen.

Happy-Koters-1024x683

Wat vind ik bij jou?
Bij Happy Koters vind je kwalitatief goede, als nieuw uitziende tweedehands kinderkleding van maat 44 t/m 176. Daarnaast vind je bij Happy Koters (tweedehands) positiekleding, duurzaam speelgoed, goede boeken, ergonomische draagzakken en meer…

Wat vind je zelf het leukste aan je onderneming?
Het leukste vind ik wel de spelende kinderen in de winkel terwijl de ouders wat leuks uitzoeken. De kinderen kunnen spelen met “open einde” speelgoed, een parcours bouwen of heerlijk rustig aan de speeltafel spelen. Zo kun je zelf rustig rondkijken tussen al het moois wat Happy Koters te bieden heeft.

Ook genieten we van de oma’s die kleding of speelgoed voor de kleinkinderen kopen en soms foto’s maken om ter plekke te appen naar de kinderen om te checken of ze ‘t wat vinden.

Wat maakt jou lutje?
Wij zijn Lutje Lokaal omdat de Groningers zelf hun (kinder)kleding bij Happy Koters inbrengen voor een nieuwe draagronde. De tweedehands kleding die wij verkopen is dus veelal gedragen door Lutje (kleine) Groningers!

DSC01141-1024x683

Happy Walker is een echt familiebedrijf. Het is in handen van de familie Prenger, waarvan inmiddels de derde generatie actief is. In 1977 streek Schoenenhuis Prenger neer op de huidige locatie. Opa Prenger was ooit begonnen met een dorpswinkel in Siddeburen. Zijn zoon nam de winkel over en wilde wat meer sportieve en moderne schoenen verkopen. En hij startte tevens met de verkoop van ‘natuurschoenen’; de trend in comfortabel lopende schoenen. Juist op dat moment werden de Roots een rage. Prenger Sr. verkocht de Nederlandse variant van deze Canadese schoenen onder de naam Spurs.

Inmiddels runt de derde generatie Prengers de zaak. Chris Prenger doorliep de Academie voor Lichamelijke Opvoeding en kwam uiteindelijk terecht bij Nike. Als Europees Productmanager was hij mede verantwoordelijk voor het ontwikkelen van Nike’s voetbalschoenen. Acht jaar lang leidde hij een hectisch bestaan; hij vloog door heel Europa en was vaak in Amerika. Maar als er iemand veel weet van voeten, beweging en lopen is het Chris wel!

DSC_3774-1024x684

Of het nu gaat om kleding, accessoires, cadeaus of zomaar iets leuks.
Hartendief is de kidsconceptstore waar je blij van wordt en waar je altijd slaagt.

Hoe maak je winkelen leuker en relaxter voor jonge gezinnen? Deze vraag is de basis van Hartendief. Wij zijn ervan overtuigd dat dit begint met een kindvriendelijke omgeving. Een winkel waar je zonder problemen met een kinderwagen of buggy kunt rondkijken. Met een speelplek, een verschoningsruimte, de mogelijkheid om een flesje op te warmen en kinderstoelen. Hartendief biedt een totaalbeleving op het gebied van fashion, food en fun: de kidsconceptstore waar je altijd slaagt.

Met een breed en verrassend assortiment kleding, accessoires en cadeaus. Bij een ontspannen middagje winkelen hoort bovendien een goede kop koffie en een lekkere lunch. Kom even tot rust in onze kindvriendelijke bistro. Tot slot is Hartendief een ontmoetingsplaats met diverse originele activiteiten en diensten voor kinderen en (aanstaande) ouders. Van modeshow tot kinderyoga of een fotoshoot. Er is altijd iets te doen!

WhatsApp-Image-2022-10-25-at-16.25.49-e1666880897523-1024x993

Welkom bij Muts Fashion.

Laat ik mij eerst even voorstellen.

Mijn naam is Eva ten Hoor. Ik ben opgegroeid in een ondernemers gezin. Mijn ouders zijn via enkele omwegen in de textiel terechtgekomen. Samen hebben zij een mooi modebedrijf opgebouwd met uiteindelijk 19 vestigingen door heel Noord Nederland.

In de loop der jaren hebben mijn 3 broers en mijn zus meegewerkt in het bedrijf. Samen met mijn jongere broer hebben we uiteindelijk het bedrijf overgenomen. Na een aantal jaren heb ik besloten om mijn eigen weg te gaan en zo is Muts Fashion geboren op 28 februari 2016.

De collectie stel ik zelf samen door regelmatig naar Parijs te rijden. Hier vinden wij de mooiste mode die niet overal hangt! Kleine oplagen en als het op is, komt er weer iets nieuws, dus geen massa mode. Daarnaast hebben we een aantal leuke merkjes zoals Red Button, Miracle of Denim, Khujo, Gipsy, Typical Jill en Raizzed.

Kortom, vaak binnen wandelen, dan vind je de mooiste items!

DSC_3751-1024x684

De Heksenketel
Lokaal handgemaakte dameskleding, sieraden en accessoires voor eigenzinnige vrouwen die niet houden van 13 in een dozijn. Mieke, Mirjam, Paula, Margo, Jennifer en Emmy maken met liefde en aandacht unieke, meestal kleurrijke dameskleding, ook op maat.

Met z’n zessen zorgen we voor een mooie, afwisselende collectie die nergens anders te koop is. Kom je langs in de winkel? Dan tref je (bijna) altijd één van ons. En heb je een lastige maat? Geen probleem, want eventuele aanpassingen aan kleding doen we zelf.

En onze naam? Wees niet bang! We zijn geen heksen. Het is die ketel: veel creatieve, eigenwijze makers bij elkaar zorgen soms voor een heksenketel 😁

Het leukste compliment dat we ooit kregen?
Dat we een aantal vaste klanten hebben die jaarlijks één of meerdere keren de moeite nemen om uit het midden/westen van het land helemaal naar ons toe te komen om kleding te kopen.

Onze ultieme Lutje Lokaal tip

MiskMask

Tot ziens bij de Heksenketel,

Mieke, Mirjam, Paula, Margo, Jennifer en Emmy