Bekijk alle ondernemers

Boeddha-Eye3-1024x657

Proef de echte smaak van Azië!

Boeddha Eye is hèt restaurant waar je kunt genieten van de heerlijkste Nepalese en Indiase gerechten gemaakt met veel verse ingrediënten. Alle gerechten worden met veel passie klaargemaakt door twee koks die geboren en getogen zijn in Nepal en die nu hier in Groningen hun gasten kennis willen laten maken met een smaak zoals zij die kennen van vroeger.
Kom in ons sfeervolle restaurant of op ons gezellige terras proeven van een ruime keuze in milde- en meer pittige gerechten, vegetarisch, vegan of met vlees.

luhu2-1024x684

Ontdek een unieke en inclusieve manier van communiceren bij Luhu! Onze
medewerkers zijn doof en communiceren met Nederlandse Gebarentaal.
Maar dat betekent niet dat je hier minder welkom bent! Geniet van een
heerlijke kop koffie, een smakelijke lunch of een gezellige borrel en
maak kennis met producten van onze lokale ondernemers. Bij Luhu ervaar
je niet alleen lekker eten en drinken, maar ook een bijzondere en
leerzame ervaring. Kom langs en laat je verrassen!

6C822AC9-09FC-4DE2-9D3F-CC4B5C6A044A-e1668770341857-1024x1024

Wij zijn Liesel en David en hebben een grote vintage meubelwinkel aan de Flemingstraat 5 in Groningen genaamd Bij de Tijd. Vol passie vinden en restaureren we de allermooiste meubels, lampen en accessoires, en verkopen ze aan echte liefhebbers.
Bij ons staat duurzaamheid erg hoog in het vaandel en dat zie je terug in de manier hoe wij onze lampen en meubels uit de jaren 60/70/80 renoveren en terugbrengen naar de originele staat. We geloven  in de kracht van lokaal ondernemen, en vinden het fijn om ons aan te sluiten bij het initiatief Lutje Lokaal.

291070117_566643518318457_6704349633009574930_n

Al bijna 80 jaar is boekhandel Godert Walter een begrip in de stad Groningen. Rijk gesorteerd op de volgende gebieden: literatuur, Duits, Engels, Frans, filosofie, geschiedenis, sociale wetenschappen, natuur en wetenschap, architectuur, vormgeving en Groningana.

Sinds juli ’22 ontvangen we je ook graag in onze vestiging in de Oude Kijk in ’t Jatstraat, nr. 10 – Walter’s Bookshop. Met een uitdijende Engelstalige collectie op het gebied van literatuur, poëzie, design, wetenschap, natuur en geschiedenis. Daarnaast een selectie nieuwe Nederlandse ramsj, ansichtkaarten en posters.

Naamgever Godert Walter werd slechts 33 jaar oud. Op 17 september 1944 werd hij thuis door de SD opgezocht en doodgeschoten wegens het verkopen van illegale boeken in zijn jonge boekhandel. Het betrof onder meer boeken van de Bezige Bij, illegaal gedrukt door Hendrik Nicolaas Werkman.

De boekhandel werd voortgezet door de jonge weduwe. Van 1954 tot 1977 was Dick Heij eigenaar van de winkel, opgevolgd door Erik en Hanneke Kweksilber. In 2014 werd de boekhandel overgedragen aan de huidige eigenaren.

We ontmoeten je graag -tussen de boeken- in een van onze zaken!

Allard Steenbergen en Erwin de Vries

Walhalla-winkelpui-jpg

Vorig jaar is de winkel Walhalla geopend aan de Nieuwe Ebbingestraat 38 te Groningen!

Een winkel met veel kaarsen, die in mijn atelier achter de winkel gemaakt worden, met leuke woonaccessoires, de feest- en wensslingers, pietsje vintage, en prachtige spullen van lokale makers zoals Roeks Rariteiten, Hedgehog and Balloon, en Good Vibez ltd.

Kom je gauw eens binnen?

Monique

Belluci-Groningen-1024x640

Bellucci brengt een eigenwijze mix exclusieve jonge labels voor de moderne vrouw, aangevuld met mooie schoenen en accessoires.
Onze collectie is met veel zorg samengesteld en vertegenwoordigd labels van Barcelona tot Londen en van Brussel tot Kopenhagen. De keuze voor elk item komt tot uiting in het spannende design en/of de prachtige materialen.

DSC_6457-1024x684

Wie is Bonbon Atelier Luca?
“Er zit niets in mijn bonbons wat er niet in hoort.”

Al bijna 17 jaar heb ik mijn Bonbon Atelier aan de Grote Kromme Elleboog. De producten die je in mijn atelier ziet worden allemaal door mijzelf vervaardigd, altijd volgens eigen recept! Natuurlijk vind je bij ons heerlijke bonbons en truffels in allerlei smaken, maar ook verkopen we bijvoorbeeld seizoensgebonden producten zoals luxe chocoladeletters en paaseieren.

DSC_3978-1024x684

Wat vind ik bij jou (assortiment)?
Eco-bio-fair trade kleding van natuurlijke materialen. Eco-katoen, zijde, hennep, linnen, wol en bamboe. Ondergoed, kousen, sokken en accessoires voor vrouwen én mannen.

Wie moet er bij jou komen?
Iedereen met waardering voor een zorgvuldig samengesteld assortiment, basics van goede kwaliteit, comfort, kleur en tijdloze stijl.

Wat vind je zelf het leukste aan je onderneming?
Gespecialiseerd te zijn in kleding die “deugd”. Zowel sociaal als milieuvriendelijk verantwoord en klantencontacten.

Wat is het leukste compliment wat je gekregen hebt?
“Wat fijn dat je er nog steeds bent”.

Jij bent 100% Lutje, maar waarom eigenlijk?
Ik ben klein maar fijn! Een eenvrouwszaak die zich onderscheidt in het doorsnee ketengeweld!

Wat is jouw ultieme Lutje Lokaal tip?
Kijk eens in je eigen buurt/stad en zoek het niet zover van huis.

Heb je nog een leuke anekdote?
‘Heeft u dit allemaal zelf gemaakt’? 😊

DSC_3734-1024x684

Een winkel vol bordspellen, legpuzzels en breinbrekers.

Wilt u ook blijven spelen? Kom dan eens langs bij de winkel van Kim en Eelco. U vindt er alles op het gebied van nieuwe, bekende als ook klassieke spellen en legpuzzels. Wij adviseren u graag bij uw aankoop voor uzelf of iemand anders.

De-nieuwe-kijk-1024x1024

Welkom
In één van de leukste straatjes van Groningen, net buiten de Diepenring, vindt u mijn bloemenwinkel “De nieuwe kijk”.
Hier verkoop ik mijn speelse, kleurrijke boeketten, veelal met (bio)bloemen die ik vers van het land haal.
Zo houd ik de lijnen kort en de bloemen kakelvers.

Naast de veldboeketten verkoop ik ook losse bloemen, kamer- en tuinplanten, potten, vazen en andere leuke hebbedingetjes.

Mijn winkel is letterlijk en figuurlijk een huiskamer waar ik op een zo persoonlijk mogelijke manier op de wensen van mijn klanten probeer in te spelen. Zo kan men bij mij zowel zakelijk als particulier een bloemabonnement afsluiten, rouw- en trouwwerk bestellen, maar ook binnen komen wandelen met grootmoeders mooiste vaasje en dat laten vullen met haar favoriete bloemen.

DSC_7520-1024x681

Bij de Groninger Kaasboetiek laat de geboren en getogen Groninger Anne Marie je kiezen uit een assortiment Hollandse-en buitenlandse (boeren) kazen, wijnen, vers gebrande noten, Italiaanse delicatessen, bonbons en natuurlijk Groninger Streekproducten.

Weleens gehoord van Groninger Koek, Groninger Mosterd, Mollebonen, Martinitorendrop, Poffert, Martinitorenkaars, Hooghoudt Limonade of Groninger Metworst?

Kom langs, dan helpen wij je bij het maken van je keuze uit ons kwalitatieve, (h)eerlijke aanbod van producten. We adviseren je graag!

Tot ziens bij de Groninger Kaasboetiek.

Stijlmeesters-1-1024x683

𝐆𝐚𝐬𝐭𝐯𝐫𝐢𝐣 𝐞𝐧 𝐬𝐟𝐞𝐞𝐫𝐯𝐨𝐥
Onze winkel is zo ingericht dat je je er op je gemak voelt. We ontvangen je met koffie en geven je alle gelegenheid om te ontdekken hoeveel moois er mogelijk is. Snel een paar toffe schoenen, een riem of een geschenkbox kopen? Kan ook, loop gewoon even binnen en: welkom!

𝐌𝐚𝐚𝐭𝐩𝐚𝐤 𝐤𝐢𝐣𝐤𝐞𝐧
Als je bij ons langskomt om te kijken of je een maatkostuum wilt, krijg je in 1 oogopslag te zien wat er allemaal kan. En als we je dan de stoffen tonen waaruit je kunt kiezen… dan maak je een afspraak om er binnenkort eens uitgebreid voor te gaan zitten.

𝐒𝐜𝐡𝐨𝐞𝐧𝐞𝐧 𝐞𝐧 𝐚𝐜𝐜𝐞𝐬𝐬𝐨𝐢𝐫𝐞𝐬
De Stijlmeester houdt van kwaliteit en een persoonlijke stijl. Dat zie je in onze collectie bijzondere schoenen en accessoires. Van stoer en robuust tot verfijnd en vrolijk, je vindt bij ons wat bij jou past.