Locatie:

Noordkant-Ebbingestraat-e.o.

Oude Ebbingestraat 53

9712 HC Groningen

Godert Walter

Tijdens Lutje Lokale Zaterdag ontvang je bij aankopen boven de 15,- een setje Groningse ansichtkaarten.

Al bijna 80 jaar is boekhandel Godert Walter een begrip in de stad Groningen. Rijk gesorteerd op de volgende gebieden: literatuur, Duits, Engels, Frans, filosofie, geschiedenis, sociale wetenschappen, natuur en wetenschap, architectuur, vormgeving en Groningana.

Sinds juli '22 ontvangen we je ook graag in onze vestiging in de Oude Kijk in 't Jatstraat, nr. 10 - Walter's Bookshop. Met een uitdijende Engelstalige collectie op het gebied van literatuur, po√ęzie, design, wetenschap, natuur en geschiedenis. Daarnaast een selectie nieuwe Nederlandse ramsj, ansichtkaarten en posters.

Naamgever Godert Walter werd slechts 33 jaar oud. Op 17 september 1944 werd hij thuis door de SD opgezocht en doodgeschoten wegens het verkopen van illegale boeken in zijn jonge boekhandel. Het betrof onder meer boeken van de Bezige Bij, illegaal gedrukt door Hendrik Nicolaas Werkman.

De boekhandel werd voortgezet door de jonge weduwe. Van 1954 tot 1977 was Dick Heij eigenaar van de winkel, opgevolgd door Erik en Hanneke Kweksilber. In 2014 werd de boekhandel overgedragen aan de huidige eigenaren.

We ontmoeten je graag -tussen de boeken- in een van onze zaken!

Allard Steenbergen en Erwin de Vries

 

Aankomende evenementen

Datum: 01-01-1970

Locatie: Groningen

Over het evenement

Welkom in Groningen! Ontdek de stad door de ogen van een toerist. Laat je door Lutje Lokaal meenemen langs de leukste ondernemers die Groningen rijk is en shop, eet, geef een lokaal verhaal! Lutje Lokaal is organisator van Lutje Lokale Zaterdag. Ontstaan als tegengeluid op Black Friday op de laatste zaterdag van november. Inmiddels uitgegroeid…

Ontdek het evenement