Locatie:

Oostkant-Oosterstraat-e.o.

Gedempte Zuiderdiep 26

9711HH Groningen

De Groene Stoel

"Jarenlang heb ik in de hulpverlening gewerkt. De afgelopen vijf jaar heb ik participatietrainingen aan vluchtelingen gegeven. Voor en tijdens mijn studie werkte ik in de horeca, wat ik ook met erg veel plezier deed. Waarom het een niet met het ander combineren, dacht ik. En zo geschiedde" aldus Nina, eigenaresse van De Groene Stoel.

Met een opleiding, versterking van het netwerk en zicht op een baan in de horeca, biedt restaurant De Groene Stoel een plaats waar vluchtelingen het vertrouwen in zichzelf terugkrijgen en zich kunnen ontplooien als persoon in een vreemd land. Integratie op zijn lekkerst! In het restaurant worden namelijk enkel biologische en lokale producten gebruikt. De ‘nieuwe Groningers’ leren allerlei gebruiken van de Nederlandse keuken kennen en worden klaargestoomd hun eigen boontjes te kunnen doppen. Zo doen zij, nadat ze een jaar stage hebben gelopen en de entree-opleiding horeca-assistent hebben gevolgd, hun intrede op de arbeidsmarkt.

Tot ziens bij de Groene Stoel!

Aankomende evenementen

Datum: 01-01-1970

Locatie: Groningen

Over het evenement

Wonen, Lifestyle & Accessoires Een fijn thuis; jouw plek waar je even helemaal jezelf kunt zijn. Ingericht naar jouw smaak, met dingen waar je blij van wordt. Breng een bezoekje aan een van de interieurwinkels van Groningen en laat je inspireren door het brede assortiment en het deskundige advies. Hier kan je eindeloos testen, combineren…

Ontdek het evenement